Improved Feedback system

Last week, we tested our latest update of our rowing feedback system. Instead of using bluetooth, we now send data from Peach oarlocks via WIFI to samsung smartphones. The big advantage is that the system is much more stable and that we can receive data from the boat when cycling next to it (50-75 meters away from the boat).

 

    

2 thoughts on “Improved Feedback system

 1. Beste Lotte

  Ben je er van op de hoogte dat ondergetekende met studenten van de TU Delft elektrotechniek afdeling van professor Makinwa een RIC (Roei Informatie System).hebben ontwikkeld dat via de smartphone de roeier per roeiplaats dus ,de informatie verschaft die hij ook krijgt op de Concept roeiergometer.
  Het onderzoek spitste zich toe op het testen van relevante sensoren
  De opzet was om.een low cost systeem te ontwikkelen
  Ik neem.aan dat je ook op de hoogte bent wat Valery Kleshnov van biorow voor tools aanbiedt
  Hij is degenen die verreweg het meeste gemeten heeft hoewel sommigen in Nederland hem vergruizen
  Met vriendelijke groeten

  • Beste Guus

   Kleshnev ken ik zeker en ik ben op de hoogte van zijn producten, alhoewel ik deze niet heb gebruikt. Wij hebben ervoor gekozen om zelf een onderzoekstool te ontwikkelen zodat we de parameters zelf kunnen valideren en kunnen terug feedbacken. Daarmee zijn we er zeker van dat de feedback die we terug koppelen aan de roeiers accuraat is. Deze tool is nu zo ver gevorderd dat we zitten te overwegen of we hem ook in de praktijk kunnen gaan inzetten. Het project met de smartphone van de studenten ken ik eerlijk gezegd niet. Ik ken wel een project van Jelte Doeksen die een app heeft ontwikkeld om offline info van de boot te verzamelen. Op het rowingscience forum staat daar het een en ander aan informatie. Kunnen jullie met de RIC ook krachten en hoeken terugkoppelen?

   Groet Lotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *